Princip rada i dimenzije

Princip rada

Pročistači Topas rade na principu pročišćavanja otpadnih voda pomoću aktiviranog plutajućeg mulja. Zrak, potreban za život mikroorganizama, se dodaje malim membranskim zračnim puhalom nečujnog rada smještenim u samom pročistaču. Puhalo se koristi također za pogon zračnih crpki za prebacivanje vode između pojedinih dijelova pročistača (mamutka). Pročistači su opremljeni tlačnom sondom za snimanje razine vode u spremniku. Izmjene vodenog stupca bilježi upravljačka jedinica, te prema tome postavlja optimalan rad i režim čišćenja ovisno o količini dotoka otpadne vode.

TOPAS plus su kontejner pročistači tipa SBR (Sequencing Batch Reactor) s balansnim spremnikom na dotoku. Otpadne vode dolaze u balansni (akumulacijski) spremnik i prepumpavaju se u aktivacijski spremnik (reaktor). Biološko pročišćavanje se odvija u aktivacijskom spremniku, koji se kod punjenja prozračuje i nakon toga se dovodi u stanje mirovanja. Nakon sjedanja mulja na dno ispumpat će se podpovršinski sloj pročišćene vode pomoću specijalnog uređaja (dekanter) u odvod ili na dodatno čišćenje na automatski ispiranom pješčanom filtru. Postupak pročišćavanja određuje upravljačka jedinica sa specijalnim programom. Mulj iz aktivacijskog spremnika automatski prelazi u poseban spremnik mulja koji se redovito ispumpava.

Dimenzije pročistača TOPAS plus

Pročistači otpadnih voda TOPAS se proizvode u dva osnovna tipa:

TOPAS plus se proizvodi za jedan ili više pravokutnih spremnika dimenzija za 8, 10, 15, 20, 35, 55, 65, 80, 100, 130, 160, 200, 250, 300, 350, 400, 500, 600 i 700 stanovnika.

TOPAS plus R – proizvodi se u okrugle spremnika dimenzija za 4, 5, 7, 8, 10, 15, 20 i 25 stanovnika. Odgovaraju za dubinu dovodnih cijevi do 1m ispod terena.

Pošaljite nam upit za izradu bazenaPlaner bazena